LUPU (A FII SAU NU A FII COMUNIST) PARTEA 2 (Video)

>> duminică, 14 iunie 2009


Ieri fostul preşedinte al parlamentului şi unul dintre fruntaşii partidului comuniştilor, Marian Lupu, a părăsit partidul lui Vladimir Voronin. Lupu nu mai vrea să fie comunist pentru că, vorba lui,„ Prin rigiditatea sa, actualul cadru decizional în PCRM face imposibilă orice încercare de modernizare a acestei formaţiuni după cum o cere realitatea". La prima vedere, treaba lui cu partudul lui, dacă nu ar fi la mijloc declaraţie pe care Marian Lupu a prezentat-o presei. Iar acest document, semnat dar datat nu ştiu de ce cu 10 iulie, zic acest document prin care fugarul devine primul deputat comunist care recunoaşte că toate învinuirile aduse de către Vladimir Voronin Opoziţiei, în legăturpă cu 7 aprilie, nu au nicio justificare, este foarte important. În declaraţia de presă, fostul fruntaş comunist constată următoarele: „S-au adus multe învinuiri reciproce, dar nu au fost aduse probe (...) Atât timp, cât probele necesare nu sunt prezentate, consider că trebuie respectat principiul constituţional, ce se referă la prezumţia nevinovăţiei. Şi doar o anchetă veritabilă şi transparentă, cu participarea tuturor partidelor, a societăţii civile, a mass-media şi reprezentanţilor organismelor internaţionale este în capacitate să elucideze adevărul". Marian Lupu mai recunoaşte „că interesul naţional nu poate fi monopolizat de un singur partid şi folosit ca instrument de manipulare, divizând societatea în „patrioţi" şi „trădători", în „statalişti" şi „unionişti". Dar anume aceasta s-a încercat după 7 aprilie".

În declaraţia de părăsire a PCRM, Lupu atenţionează „că utilizarea (de către comunişti ) evenimentului din 7 aprilie ca mesaj electoral este nu doar contraproductivă, ci şi primejdioasă pentru că aduce nu altceva decât aprofundarea dezbinării societăţii". „Alegerea preşedintelui ţării ar fi fost doar o aplanare a crizei politice pentru o perioadă foarte scurtă şi nu o soluţie durabilă (...). „În situaţia dată, fiind consumate toate posibilităţile şi încercările de a participa în procesul de luare a deciziilor în partid, realizând pericolul poziţiilor, pe care nu le împărtăşesc, şi fiind conştient de eventualele consecinţe ale acestui pas, ţin să declar public că mă retrag din rândurile Partidului Comunist din RM", anunţă fostul preşedinte al parlamentului.

Prin ce este preţios acest gest al lui Marian Lupu? Poate prin nimic dacă nu ar fi la mijloc declaraţia uinui om din interiorul PCRM-ului şi care iată că spune că Voronin nu are nici o probă pentru a învinui opoziţia de organizarea evenimentelor din 7 aprilie. Mai mult ca atât, Lupu dă de înţeles că nici învinuirile lansate de Voronin la adresa României, care chipurile ar fi încercat să destabilizeze situaţia din R.Moldova, nu au nici un support. Or , scrie Lupu, "Geneza crizei politice este aici, in Moldova, şi nu în exterior."

Eu cred că, indiferent de toate simpatiile şi antipatiile, de toate dedesupturile acestei ieşiri din partid a lui Lupu, el, datorită declaraţiei sale devine un martor de excepţie în procesul pe care Opoziţia îl poate intenta pentru clivetire lui Voronin şi PCRM-ului, Guvernului, SIS-ului şi Procuraturii Generale, companiei NIT şi altora. Această declaraţie a lui Lupu trebuie preluată şi multiplicată de Opoziţie şi transmisă în teritoriu în copie de pe original, astfel ca oamenii care au crezut în Lupu şi comunişti să vadă că toate zoile vărsate în capul partidelor democratice nu au nici o justificare. Ca fiecare cetăţean şi votant să citească şi să vadă că a fost minţit de partidul lui Voronin, că a fost prostit la M1 şi alte televiziuni ale clanului comunist. Pentru că, stimaţi cititori, opoziţia nu a purtat nici o vină pentru devastarea sediilor Preşedinţei şi Parlamentului, iar pentru cheltuirea lor sunt alocate 500 de milioane de lei, apare întrebarea: cine a fost interest să ardă clădirile reparate azi de firmele ministrului construcţiilor? Pentru că dacă nu există argumente pentru a învinui Opoziţia, este egal cu zero programul de guvernare prezentat mai ieri de Zinaida Grecenâi în Partlament, deoarece acest program a fost construit anume pe învinuiri aduse partidelor democratice iar invinuirile fără de argument sunt egale cu zero. Deci comunistii au înscăunat mai ieri un guvern cu valoarea zero.

0 comentarii:

  © by CONSTANTIN ROIBU 2009